SİNOP (AA) - Sinop Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile düzenlenen 1. Açık Hava Sinema Günleri başladı.

Sinema salonu olmayan Sinop'ta Gazi Caddesi Atatürk Parkı'nda başlayan Sinema Günleri'nin açılışında Sinoplular "Aşk Tesadüfleri Sever" adlı filmle buluştu.

Tüm Sinopluları etkinliğe davet eden Belediye Başkanı Baki Ergül, "Açık Hava Sinema günleri projesi eski yazlık sinemaları anımsatan fikri ile oldukça ilgimizi çekti ve bu projeyi hayata geçirmek bizleri bir hayli heyecanlandırdı. İlk akşam halkımızın gösterdiği yoğun ilgi ve aldığımız olumlu yorumlar da projenin doğru noktalara temas ettiğini gösterdi. Her yaştan insana hitap eden filmler ile açık hava sinema günlerimiz devam edecek. Yaz akşamlarını renklendirmek isteyen herkesi davet ediyor emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

1. Açık Hava Sinema Günleri'nde Sinoplular açık havada "Kahraman İkili", "Uzun Hikaye", "Fındık İşi", "Gözümün Nuru", "Yangın Var" ve "Seni Seviyorum Adamım' gibi filmleri izleme imkanı bulacak.

Kaynak: aa