SİNOP (AA) - Sağlık Bakanlığınca Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Sağlık hizmetlerinde kullanılmak üzere gönderilen 5 ambulans, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende konuşan Vali Yavuz Selim Köşger, Türkiye'de çok ciddi yatırım ve atılımların yapıldığını belirtti.

Sinop'un Türkiye'nin en yaşlı nüfusunu barındığını ifade eden Vali Köşger, "Oransal olarak ortanca yaşta da en yaşlı birinci olarak çıktık bu sene, dolayısıyla Sinop'un sağlık hizmetlerinde daha hassas olması gerekiyor" dedi.

Türkiye'de sağlık hizmetlerinin, kamu hizmetlerinde en üst düzeyde memnuniyetin olduğu alanlardan biri olduğunu kaydeden Vali Köşger, "Vatandaşlarımızın yüzde 95'i sağlık hizmetlerinden memnuniyetini ifade ediyor. Bu memnuniyet, yeni gelen ambulanslarla gerektiği gibi yürütülecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sağlık Müdürü Gökhan Telatar ise yeni ambulanslarla ildeki ambulans sayısının 42'ye çıktığını belirterek, "Bu ambulansların üçünü ilçelerimize, ikisini merkeze alacağız" ifadesini kullandı.

Törene, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Haluk Ünver, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, kamu kurum ve kuruluşları amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: aa