SİNOP (AA) - Sinop Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde Kumkapı ve Akliman sahil şeridinde vatandaşların yoğun olduğu ve denize girdiği bölgelerde görev yapan cankurtaranların, yaklaşık 1 ay içerisinde 15 boğulma vakasına anında müdahale ettiği bildirildi.

Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önceki yıllarda tatilcilerin yoğun olarak tercih ettiği Akliman ve Kumkapı sahillerinde boğulma vakalarının yaşandığını belirterek, "Bazı vatandaşlarımız boğuldu, bazıları son anda kurtuldu. Bu tehlikeyi ortadan kaldırmak ve vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla Zabıta Müdürlüğümüz bünyesinde sertifikalı 5 arkadaşımızı bu bölgelerde görevlendirdik" dedi.

Yaklaşık 1 aydan bu yana 15 kişinin boğulmaktan son anda kurtarıldığını ifade eden Ergül, "Vatandaşlarımızın özellikle Akliman ve Kumkapı sahillerinde yaşanan rip akıntılarına çok dikkat etmeleri gerekiyor. Kıyı bandınca uyarı levhalarına vatandaşlarımız dikkat etmeli ve cankurtaranlarımızın yasal olarak belirttiği durumlarda ve yerlerde denize girilmeli ve yapılan uyarıları da kesinlikle dikkate almaları gerekmektedir" diye konuştu. 

Kaynak: aa