SİNOP (AA) - Vali Yasemin Özata Çetinkaya'nın başkanlığında yapılan toplantıda Hamsilos Tabiat Parkı peyzaj ve mimari projeleri değerlendirildi.

Vali Çetinkaya, yaptığı açıklamada Sinop'un bir turizm kenti olduğunu ve yılda nüfusunun 5 katı oranında misafir ağırladığını söyledi.

Sinop'a gelen herkesin doğa, tarih, deniz, güneş gibi çok farklı turizm imkanlarını bir arada bulabileceğini belirten Çetinkaya, "Hamsilos ve Akliman başta olmak üzere ilin sahip olduğu doğal güzelliklerinin bir turizm değeri olarak Sinop'a kazandırılmasının hem turizm sezonunun 12 aya yayılması ve turist sayısının artırılmasının hem de turist profilinin değişimi anlamında çok önemli katkıları olacağını düşünüyorum" dedi.

Hamsilos Tabiat Parkı alanındaki düzenlemelerin dinlenme ve eğlenme olduğu kadar, doğanın mümkün olduğunca bozulmadan korunması amacına da hizmet etmesi gerektiğini ifade eden Çetinkaya, "Söz konusu çalışmaların bölge halkının ve ziyaretçilerin Hamsilos ve çevredeki diğer doğal alanlarda tüm yıla yayılan doğa ile buluşma hareketine zemin sağlamasını, bu alanların doğru tanıtılması ve algılanması için kurumsal iletişim kaynaklarının kullanılması gerekliliğini arzu ediyorum" diye konuştu.

   Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt ise, bu tür alanları eğitim ve bilinçlendirme fırsatı olarak gördüklerini, fiziksel planlamanın yanı sıra özellikle Hamsilos Tabiat Parkı Düzenleme Projesinin planlama kıstaslarının da aynı şekilde yöre yapısı ve alan statüsüne en uyumlu şekilde belirlendiğini söyledi.

Kaynak: aa