SİNOP (AA) - Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen Yöneticilik Formasyon Kazandırma Kursu 1. kademe programına katıldı.

Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Toplantı Salonunda düzenlenen programa, Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Valilik yatırım danışmanı Hayati Yaşar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri ve okul müdürleri katıldı.

Vali Köşger, yaptığı konuşmada, Sinop'un eğitim alanında iyi seviyede olduğunu söyledi.

Okullaşma oranının, Milli Eğitim yatırımları ve sınavlarda alınan başarı sıralamalarında da Sinop'un iyi durumda olduğunu ifade eden Köşger, eğitimcilere seslenerek şunları söyledi:

"Okullarınızda eğitimin kalitesini ve niteliğini artırıcı çalışmalar yapmalısınız. Çocuklarımıza öncelikle insan olma vasfını kazandırmalısınız. Çocuklarımızı ülkesini, milletini seven, geleceğe güvenle bakan insanlar haline getirmelisiniz. Biz sizlerden eğitimin en üst seviyelere çıkarılması için başarılı çalışmalar yapmanızı istiyoruz. İlimizin eğitim alanında kalkınması sizlerin başarılı çalışmalarınıza bağlıdır. Gelişen ve hızla değişmekte olan dünyanın yeniliklerini etkin şekilde takip ederek kurumda görevli personele, öğrencilere ve velilere yansıtmalı ve böylece okulu bir marka haline getirmelisiniz. Hepinizin bir aile ortamı içerisinde ve ekip ruhuyla çalışarak ilimizde eğitimin kalitesini yükselteceğine ve başarı seviyesinin artırılması için gerekli hassasiyeti göstereceğine inancım tamdır."

Kaynak: aa