SİNOP (AA) - Sinop Güç Birliği Derneği Karikatür Grubu, karikatür atölyesinde çalışmalarına başladı.

Tayvan'da 2003'te dünyanın en iyilerinden seçilerek mükemmellik ödülü,1991'de Fransa'da,1992'de Küba'da Uluslararası Nasreddin Hoca Karikatür Yarışması Özel ödülü, 2006'da Portekiz Porto Yarışması ödülü gibi ödülleri bulunan karikatürist Seyit Saatçi eşliğinde çalışmalarına başlayan karikatür grubunda, 30 öğrenci bulunuyor.

Saatçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 30 öğrenci ile karikatür atölyelerinde hayatın içinde olan her türlü yaşamsal alanı çizgilerle anlatmak ve insanlara mesaj vermek için çizgi ile mizah yaptıklarını belirterek, "Bugüne kadar öğrencilerimle yurt içi ve yurt dışında karikatür alanında aldığımız ödüller göğsümüzü kabartmıştır. Öğrencim Doğa Yılmaz'ın, Aydın Doğan Vakfı Karikatür Yarışmasında, liseler arası Türkiye birinciliği var. Yurt dışında başarılarımız var, bu başarılarımızın artarak devam edeceğine inancımız tamdır" dedi.

Öğrencileriyle Güç Birliği Derneği çatısı altında ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlandıklarını kaydeden Saatçi, "Hedefimiz ilimizi ulusal ve uluslararası alanda temsil edebilmek. Bu vesileyle başarılarından dolayı öğrencilerimi tebrik ediyor, kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: aa