SİVAS (AA) - Sivas'ın İmranlı ilçesinde devrilen otobüsteki polislerin Malatya Emniyet Müdürlüğünde görevli olduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gümüşhane programında görev aldıktan sonra Malatya'ya dönmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Erdoğan'ın Gümüşhane programında görev aldıktan sonra Malatya'ya dönmek üzere yola çıkan Çevik Kuvvet ekiplerini taşıyan 3 otobüsten en arkadaki, sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen, 44 PP 260 plakalı otobüs, Erzincan-Sivas karayolunun Ortaköy mevkisinde rampadan inerken yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak yan devrildi.

Yolun sağ tarafına devrildikten sonra arka kısmı yamaca çarpan otobüsteki polislerden 3'ü şehit oldu, çok sayıda polis yaralandı.

Kaza yerine Sivas, İmranlı, Zara, Hafik ve Erzincan'dan çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, sağlık görevlileri, arama-kurtarma ekipleri ve güvenlik güçlerinin yardımıyla hastanelere kaldırıldı.

İmranlı Kaymakamı İshak Çınar, olay yerine gelerek ekiplerin çalışmalarını koordine etti.

Yaralı polislerden bir kısmının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. 

Bu arada, kazadan yara almadan kurtulan polislerin ve diğer otobüslerdeki emniyet personelinin polisevine yerleştirileceği belirtildi. 

Kaynak: aa