AMASYA (AA)  - MÜMİN ALTAŞ - Bingöl'de silahlı saldırıda şehit edilen başkomiser Hüseyin Hatipoğlu'nun Amasya'daki babaevinin bulunduğu apartmanın isminin "Şüheda" olmasını kendisinin onayladığı öğrenildi.

Şehit başkomiserin babası İlyas Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  oğlunun şehit olmadan önceki gün annesiyle görüştüğünü anlattı.

Kendisinin de olaydan 3 gün önce oğluyla görüştüğünü dile getiren Hatipoğlu, oğlunun kendisine, iyi olduğunu ve herhangi bir sıkıntısının olmadığını söylediğini aktardı.

Baba Hatipoğlu, kardeşleriyle Hızırpaşa Mahallesi'nde aynı bölgede oturduklarını belirterek, 4 apartmanın ismini de ilk başta Hatipoğlu olarak koyduklarını söyledi.

- "Çok güzel isim, koyabilirsin' dedi"

Daha sonra gelen posta kartlarının karışması nedeniyle kendi apartmanının ismini değiştirmeye karar verdiğini anlatan Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"Düşündüm ve 'şüheda' olsun diye ani bir kararla değiştirmek istedik. Başka bir nedeni yoktu. Bunu yaparken de şehidimizden onay aldım. 'Çok güzel isim baba. koyabilirsin' dedi, o şekilde koyduk. Yaklaşık 6 ay önce oldu. Şüheda ismini koyduktan sonra böyle bir şehit bekleme niyetimiz yoktu. Şehidin büyük dedesi Çanakkale'de şehit olmuştu. Evimizden bir şehit varken iki oldu. Şüheda, şehitler olunca gerçekten gurur duyduk. Şehitlik herkese nasip olmaz. Allah bize nasip etti, ne diyeyim. Vatanın evladı, vatan topraklarına gitti, vatan uğruna şehit oldu."

Hatipoğlu, şehidin Amasya'dan en güzel şekilde uğurlandığını, bütün devlet erkanının kendisini arayarak taziyelerini sunduğunu ifade ederek, yetkililere teşekkür etti.

Kaynak: aa