AMASYA (AA) - Suluova ilçesinde yaşayan 83 yaşındaki Emine Arköse'nin yaptığı bağışla Suluova Devlet Hastanesi'ne çeşitli teçhizat alındı.

Suluova Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Sedat Özmen, oğlu ile hastane yönetimine müracaat eden Emine Arköse'nin hastaneye bağış yapma talebinde bulunduğunu belirtti.

Hastanenin ihtiyaçları doğrultusunda kendisine bilgi verdiklerini ifade eden Özmen, "Toplamda 8 bin lira tutarındaki bir kadın doğum masası ile bir NTS cihazı alarak hastanemize önemli katkıda bulunmuş oldu. Bu son teknolojik cihazlar sayesinde anne adaylarımıza daha da kaliteli hizmet verme imkanımız olacak. Örnek ve anlamlı davranışı dolayısıyla kendilerini teşekkür ediyorum" dedi.

Üç çocuk annesi Emine Arköse ise imkanı ölçüsünde insanlara yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.

Hastalığın ne demek olduğunu iyi bildiğini ifade eden Arköse,  "Rahatsızlığı olan insanlara yardım etmek ve topluma hizmet eden kurumlara katkı sağlamak için bu yardımda bulundum. Ölünceye kadar da imkanım ölçüsünde bu yardımları yapmaya devam edeceğim" dedi.

Arköse'nin öğretmen emeklisi oğlu Metin Arköse de herşeyi devletten beklememek gerektiğini belirterek, "insanlar yardımlaştıkça ve paylaştıkça hayat daha anlamlı ve haz alacak kadar güzeldir. Bu malzemeler sayesinde insanlarımızın sağlıklarına kavuşmasına ve sağlıklı bebekler dünyaya getirmesine katkıda bulunacağımız için çok mutluyuz. Annem yaşamı boyunca insanlara yardımcı olmaya çalışmıştır. Uzun zamandır yapmayı düşündüğü bu yardım neticesinde de çok sevinçli. Bizlere bu konuda gerekli ilgiyi gösteren hastane yönetimine de teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

 
Kaynak: aa