TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, restorasyonu 3 milyon liraya tamamlanan Alacahan'da çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi.

Yöresel el sanatları alanında üretim ve mesleki eğitimin başladığı tarihi mekanı ziyaret eden Vali Öz, yakın bir zamanda açılışını yapmaya hazırlandıkları Alacahan'ın kentin bütün değerlerini barındıracağını söyledi.

Alacahan'a yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi göstereceğine inandıklarını vurgulayan Öz, "Gerekli donanım ve altyapıyı büyük bir oranda tamamladık. Trabzon’un bütün değerlerinin ve güzelliklerinin sunulduğu, yöresel el sanatlarının üretilerek sergileneceği güzel bir mekan oluşması için gayret gösteriyoruz. Önümüzdeki günlerde buradaki üretimin ve uygulamanın hem Trabzonluların hem de dışarıdan gelen ziyaretçilerimizin de ilgisini çekecek güzel bir merkez olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Hazır ürün satışına Alacahan'da müsaade etmeyeceklerine işaret eden Vali Öz, şunları kaydetti:

"Burada sadece üretilen el sanatları ürünlerinin satışı yapılacak. Bu bölgedeki kadınlarımız başta olmak üzere meslek edinmeye ihtiyacı olan ve bu alanda istekli olanlara bütün kapıları açacağız. Onlar burada hem meslek öğrenecekler, hem üretecekler, hem de ürettiklerini satıp ekonomiye para kazandıracaklar. Gelen turları da buraya yönlendireceğiz. Ayrıca buradaki el sanatları üretimlerini Alacahan’a yakışır bir isimle markalaşmasını sağlamalıyız. İstiyoruz ki burası Trabzon turizminde yöresel el sanatlarını görmek isteyenlerin onu yaşayarak uygulamak isteyenlerin adresi olsun."

Kaynak: aa