TOKAT (AA) - Almus ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Recep Durmuş, 35 yıllık tarım arazisinin orman arazisi yapıldığını öne sürdü.

Durmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siteler Mahallesi'nde bulunan yaklaşık 9 dönüm araziyi 35 yıldır ektiğini söyledi.

Araziyi 35 yıl önce akrabalarından satın aldıklarını anlatan Durmuş, arazisinin 2012 yılında ormana terk edildiğini iddia ederek, "Biz de mağdur olduk. Halbuki burası 150 yıldır tarım arazisi. Gerekli her yere başvurdum. Sonuç çıkmadı" dedi.

Yanlışlığın düzeltilmesini istediklerini belirten Durmuş, "Benim gibi ilçemizde 60-70 kişi var. 1999 yılında buranın tarım arazisi olduğuna dair belge var. Almus'ta arazilerin yüzde 80'i barajın altında kaldı. O yüzden Almus'ta ekilecek arazi az. 26 yıldır belediyeye emlak vergisini ödüyorum. Yetkililerden bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan ve Başbakanımızdan yardım bekliyoruz" diye konuştu.

Almus Orman İşletme Müdürlüğünden emekli Sabri Çinkılıç da "Orman işletmede 17 yıl çalıştım. İlçemizde tarım arazisi çok kısıtlı. Burası 200 yıllık tarım arazisi. 60-70 kişi mağdur. Bir şey yapamıyoruz" dedi.

Almus Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ise kayıtlarında Recep Durmuş'un arazisinin orman arazisi göründüğünü, Durmuş'un yargı yoluna başvurabileceği belirtti.

Kaynak: aa