SAMSUN (AA) - Bafra ilçesinde tarımsal sektör paydaşlarına ait tanışma ve bilgilendirme toplantısı Kaymakam Halis Arslan başkanlığında yapıldı.

Bafra Ticaret Borsası salonunda yapılan toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, oda başkanları, kooperatif başkanları, birlik ve dernek başkanları ile müteşebbisler katıldı.

Toplantıda Bafra Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun tarafından, Bafra ilçesinde bulunan gıda, tarım ve hayvancılıkla ilgili yapılan ve yapılacak olan iyi tarım uygulamaları, sosyal yardımlaşma ve dayanışma kaynaklı gelir getirici projeler, bitki koruma çalışmaları, entegre mücadele proje ve programları, karantina çalışmaları, zirai mücadele alet ve bayi çalışmaları, pestisit kalıntı izleme programı, elma tarla okulu çalışmaları, toprak analizi, hayvan şubesi çalışmaları su ürünleri kontrol hizmetleri, hayvancılık desteklemeleri, hayvan sayıları, çeşitleri, aşılama ve küpe çalışmaları, soy kütüğü ve önsoy kütüğü çalışmaları, tarımsal kalkınma ve altyapı çalışmaları konusunda slayt sunumu yapıldı.

Kaymakamı Halis Arslan, "Bafra’ya çalışmak için geldik. Yerimizde oturmayacağız. Üretmek için varız. Bafra’mızda ve sizlerde bu potansiyeli görüyorum. Bafra Ovası zengin bir potansiyele sahip, bunu harekete geçirmek lazım. Dedikodu değil, iş üreteceğiz. Bu konuda bildiğini herkes konuşacak, fikrini söyleyecek. Çok konuşandan değil hiç konuşmayandan korkmak lazımdır. Boş oturup paslanmaktansa, çok çalışıp yorulmayı tercih ederim" dedi.

Toplantının sonunda konuşmaların ardından fikir alışverişinde bulunuldu.

Kaynak: aa