ÇORUM (AA) - Çorum'da 68 sivil toplum kuruluşunun (STK) katılımıyla oluşturulan İnsani Değerler Platformu, terör saldırılarını protesto etti.  

Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelen grup adına açıklama yapan platform sözcüsü Seyfettin Zengin, terörle mücadelede şehit olan güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı diledi. 

Zengin, Türkiye'nin üzerinde yıllardır oynanan oyunların daha da derinleştirildiği, iç ve dış düşmanların daha çok kenetlenip ülkenin her noktasına saldırılar düzenlediği olağanüstü günler yaşadıklarını belirterek, "Bebek katillerinin her gün kan kusup, Türkiye'yi ateşe verme çabaları karşısında, devletin sergilediği mücadele, vatanını ve milletini seven her vicdan sahibinin desteklediği onurlu bir mücadeledir" diye konuştu.

Terör örgütü ve yandaşlarının 7 Haziran'daki seçimler sonrasında devlette zafiyet oluşacağı ümidiyle yaptıkları eylem ve cinayetlerin hiçbir gerekçeyle mazur görülemeyeceğini ifade eden Zengin, bölgede faaliyet gösteren STK'lar ve aklıselim yöre halkının terörün çirkin yüzünden duydukları rahatsızlığı açıkça dile getirdiklerini söyledi.

- "PKK'nın siyasi uzantıları ve tüm şer güçler, devleti itibar kaybına uğratma gayretindedir​"

"PKK'nın siyasi uzantıları ve tüm şer güçler, ağız birliği ederek, devleti barışı bozmakla suçlayıp, uluslararası kamuoyunda itibar kaybına uğratma gayretindedir" diyen Zengin, şunları kaydetti:

"Pudraladıkları çirkinlikler, onların karanlık ve katil yüzlerinin milletimiz tarafından fark edilmesini engelleyememektedir. Zira, devletimizin şanlı güvenlik güçlerimiz marifetiyle yürüttüğü bu onurlu mücadele, barışın sonlandırılması değil, bilakis ülkemizde barışın tesisinin mücadelesidir. Onca iyi niyete karşın, uzatılan barış eline kalleşçe silah sıkanlar, şunu bilsinler ki, bu milletin hiçbir ferdi her şart ve ortamda vatanını korumaktan, huzuruna el uzatanların elini koparmaktan aciz değildir. Bilsinler ki okşayan eli ısıranlar, tekmeleyen ayağı öpmek zorunda kalacaklardır. 

PKK'sı, Paralel'i, DAEŞ'i, DHKP-C'si başta olmak üzere tüm terör unsurları el birliği etseler de vatanını korumak ve barışı hakim kılmak için tüm varlığını tarih boyunca ortaya koyan bu milletimizde korku ve yılgınlık emaresi göremeyeceklerdir." 

Anadolu coğrafyasında gürültüye pabuç bırakacak vatan evladı olmadığını, kritik dönemlerde bir ve beraberliğin en güzel örneklerini Türk milletinin sergilediğini vurgulayan Zengin, "Devletimizden talebimiz Çözüm Süreci'nin tarafı ateist ve terörist PKK ile yandaşları değil, bizzat yörenin Müslüman halkı olmalıdır. 'Ülke, millet, huzur ve kardeşlik' diye derdi olmayanların 'kalıcı barış' diye dertleri de yoktur. Onlar, sadece kandan ve kaostan beslenerek Batılı efendilerinin verdikleri görevleri yerine getirme derdindedirler" şeklinde konuştu.

Grup, dua okunmasının ardından dağıldı.

Kaynak: aa