ÇORUM (AA) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yaptırılan Endüstri Meslek Lisesi inşaatının tamamlandığı bildirildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, yaptığı açıklamada, OSB Müdürlüğü yakınındaki 8 bin metrekarelik boş alanda, yapımına geçen yıl sonunda başlanan 24 derslikli TOBB Endüstri Meslek Lisesi'nin inşaatının tamamlandığını belirtti.

Okulun 2015-2016 eğitim-öğretim yılında öğrenci alımına başlayacağını dile getiren Başaranhıncal, okulun eğitime açılmasının ardından sanayicilerin kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasına katkı yapacağını vurguladı.

Okulda, sanayicilerin talep ettiği branşların ağırlıklı olacağını ifade eden Başaranhıncal, "Sanayicilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, onların kalifiye eleman eksikliğini giderecek bölümler açacağız ve sanayicilerimiz ile öğrencilerimizi iş yerinde buluşturacağız. Dolayısıyla öğrencilerimiz işin pratiğini de teoriğini de çok iyi kavramış olarak iş başı yapma imkanı bulacaktır" diye konuştu.

Kaynak: aa