KASTAMONU (AA) – Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin ekşi, ilçede Kapı İmalatçıları Derneği kurulduğunu söyledi.

Başkan Ekşi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tosya'da yılda 3 milyon adet kapı üretildiğini belirtti.

Kapı üreticilerini Kapı İmalatçıları Derneği (KAPIDER) çatısı altında birleştirdiklerini vurgulayan Ekşi, şöyle konuştu:

"İlçemizde alın teri akıtarak üretim yapan ve istihdam sağlayan  iş adamlarımızın ürettikleri ürünleri daha geniş pazarlara sunma gayreti içerisindeyiz. Bilindiği gibi ilçemizde yüzlerce yıldır ahşap malzemeler işlenerek ihtiyaca göre ürün haline getirilmektedir. Ustalarımızdan bizlere kalan tecrübeleri, son teknolojiyle birleştiren iş adamlarımız, artık her çeşit ürünü her isteğe göre üretebilmektedirler. Tosya kapılarının üretildiği yüzlerce adet atölye tipi ve fabrikasyon işletmelerde binlerce insan çalışmaktadır. Türkiye ve dünyadaki rakipleriyle daha etkin bir biçimde rekabet edebilmeleri adına KAPIDER’i kurduk. Kurduğumuz bu dernek vasıtasıyla yapılacak olan Ar-Ge ve diğer çalışmalar sayesinde, tüketicinin her isteğine cevap vererek daha da büyümeyi amaçlıyoruz. İstihdama ve daha fazla katma değer üretmeye yönelik yaptığımız bu çalışma, inşallah amacına uygun olarak başarıya ulaşır."

 

Kaynak: aa