KASTAMONU (AA ) – Tosya ilçesinde, çeltik ekimine başlandı.

Tosya Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı İhsan Koçgözlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelindeki pirinç arazilerine, çeltik ekimine başlandığını bildirdi.

"Beyaz altın'' diye tabir edilen pirinç üretiminden, ilçede binlerce kişinin geçimini sağladığını belirten Koçgözlü, şunları söyledi:

''Tosya'mız, yüzlerce yıllık pirinç yetiştirme tecrübe ve kültürüne sahip bir şehir. İlçemizde yaklaşık 30 bin dekar çeltik arazisi mevcut. Çeşitli nedenlerden dolayı günümüzde bu arazilerden, sadece 8 bin dekarında pirinç üretilmektedir. Çeltik tarlalarımızda, hemen hemen her çeşit pirinç üretilebilmektedir. Sarıkılçık, Akçeltik ve Yaşar pirinçleri başta olmak üzere bazı cinsler eşsiz lezzeti sayesinde hem ulusal hem de uluslar arası platformda çok rağbet görmektedir. Yetiştiği toprağın farklı yapısı ve Ilgaz Dağları'ndan gelen kar suyuyla yetişmesi nedeniyle haklı bir üne sahip Tosya pirincimizi ekimine çiftçilerimiz başlandı. İnşallah çok zahmetli olan pirinç üretiminden çiftçilerimiz bekledikleri hasadı yaparlar."

 

Kaynak: aa