TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu, ülkedeki istikrar ortamı devam ettiği sürece kentin çok daha modern bir hale geleceğini belirtti.

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'un son yıllarda yakaladığı değişim ve gelişim sürecine dikkati çekerek, "Yeter ki ülkemizde istikrar sürsün. Bu istikrar sürdükçe yürütülmekte olan çalışmalar tamamlanacak ve şehrimiz çok modern bir hale gelecek" ifadelerini kullandı.

Trabzon'un çehresini değiştiren çalışmalara imza attıklarını ve atmaya devam edeceklerini belirten Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Trabzon'un geçmiş yıllarda kan kaybı yaşadığı dönemler oldu. Son dönemlerde ise Trabzon bu durumu tersine çevirmeye başardı. Bunda, Trabzon'a özel önem veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Trabzon için yaptığı fedakarlıklar başrol oynadı. Bölgesinin lider ili konumunda bulunan şehrimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapılan çalışmalarla çok daha yaşanılabilir bir şehir haline geldi."

Ülkedeki istikrar ortamı devam ettiği sürece kentin çok daha modern bir hale geleceğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Trabzon'daki değişimi, dışarıda yaşayan Trabzonlular bizlerden çok daha iyi görüyor. Gurbetçilerimiz memleketlerine geldiklerinde yaşanan değişim karşısında duydukları hayranlığı bizlere ifade ediyor. Trabzon'un yaşamakta olduğu bu değişim artarak devam edecektir. Çömlekçi kentsel dönüşümü demek Trabzon'un merkezinin çok modern bir hale getirilmesi demektir. Kanuni Bulvarı demek şehrimizde yaşanılan trafik probleminin ortadan kaldırılması demektir. Çok hızlı şekilde yürüttüğümüz onlarca çalışma var. Ülkemizde istikrar sürdükçe bu çalışmalar tamamlanacak, yenilerine başlanacak ve şehrimiz çok modern bir hale gelecektir."

Kaynak: aa