TRABZON (AA) - Trabzon'da eğlenmek için gittikleri kafede çıkan kavgada, kafe sahibi ile kavgayı ayırmak isteyen bir kişiyi bıçakla yaraladıkları, bir çalışanı da yaralamaya çalıştıkları gerekçesiyle yargılanan ve olayda kendileri de yaralanan 2 müşteriden birine 15 yıl 8 ay 10 gün, diğerine ise 12 yıl 11 ay hapis cezası verildi.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki-sanık Hüseyin Özçiçek ile taraf avukatları katıldı. Diğer müşteki sanıklar Yavuz Aksoy, Selçuk Sancak ile Muhammet Köroğlu ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, esas hakkındaki mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, 6 Aralık 2011'de Kemerkaya Mahallesi'ndeki bir kafeye eğlenmek amacıyla gelen müşteri Yavuz Aksoy ile iş yeri sahibi Hüseyin Özçiçek arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine başlayan kavgaya Aksoy'un arkadaşı Selçuk Sancak ile kafe çalışanı Muhammet Köroğlu'nun da karıştığını anlattı.

Kavgada, Özçiçek'i 13 bıçak darbesiyle yaralayan Aksoy ile Sancak'ın, Köroğlu'nu bıçakla yaralamaya çalıştıklarını, ayrıca Aksoy'un kavgayı ayırmak isteyen Samet Afşar'ı bıçakla yaraladığını belirten savcı, Özçiçek ile Köroğlu'nun da Aksoy ile Sancak'ı bıçak ve sopalarla yaraladığı kaydedildi.

Mütalaasında, Aksoy ile Sancak'ın cezalandırılmasını isteyen savcı, Özçiçek ile Köroğlu'nun, "kendilerine yönelik saldırıyı def etmek zorunda olduklarına" işaret ederek, bu kişilerin "meşru müdafaa" sebebiyle beraatına karar verilmesini istedi.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti de sanık Aksoy'u, "Özçiçek'i öldürmeye teşebbüs etmek" suçundan 12 yıl 6 ay hapis, "Afşar'ı bıçakla yaralama"dan 2 yıl 9 ay 10 gün hapis, "Köroğlu'nu da bıçakla yaralamaya teşebbüs etme" suçundan 5 ay hapis cezası olmak üzere toplam 15 yıl 8 ay 10 gün hapse çarptırdı.

Heyet, Sancak'a ise "Özçiçek'i öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 12 yıl 6 ay hapis, Köroğlu'nu da "bıçakla yaralamaya teşebbüs etme" suçundan 5 ay hapis olmak üzere toplam 12 yıl 11 ay hapis cezası verdi.

Aksoy ile Sancak'ı sopa ve bıçakla yaraladıkları iddiasıyla yargılanan Özçiçek ile Köroğlu ise "olayın meşru müdafaa sınırları içinde olması" dolayasıyla beraat etti.

Kaynak: aa