TRABZON (AA) - Sürmene ilçesinde, alışveriş yaptığı uyuşturucu satıcısını çekiçle öldürdüğü iddia edilen sanık hakkında müebbet hapis cezası istendi.

Trabzon Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianamede, ölen Metin Rakan'ın, yetiştirdiği Hint kenevirinden elde ettiği uyuşturucu maddeyi sattığı, uyuşturucu bağımlısı olan sanık Koray Demir'in de Rakan'dan uyuşturucu satın aldığı belirtildi.

Demir'in zaman zaman Rakan'dan ücret ödemeden uyuşturucu aldığı, bunun karşılığında Rakan için sokak satıcılığı yaparak, kendisine verdiği uyuşturucuları başka kişilere teslim ettiği bildirilen iddianamede, saldırgan tavırlarıyla tanınan Demir'in, 25 Mart akşamı gerçekleşen olay öncesi, Sürmene ilçesi Yemişli Mahallesi'nde oturan Rakan'ı telefonla arayarak yanına gelmek istediğini söylediği ifade edildi.

İddianamede, Demir'in, Rakan'ın yanına gelmek isteme amacının, parasıyla uyuşturucu satın almak olduğu, Demir'in geldiği sırada, uyuşturucu satın almak isteyen A.D. ile Ü.Ç'nin yanı sıra Rakan ile aynı evde kalan arkadaşı E.S'nin de evde olduğu kaydedildi.

A.D. ile Ü.Ç'nin, Demir'in agresif tavırları sebebiyle hızla evden uzaklaştığı belirtilen iddianamede, Demir'in yaklaşık 2 saat sohbet ettiği Rakan'ı, henüz belirlenemeyen nedenle önce dirseğiyle yüzüne, ardından çekiçle kafasına defalarca vurarak öldürdüğü bildirildi. 

İddianamede, sanık Demir'in, olayın ardından kaçtığı ve Rakan'ın cesedinin ise olaydan bir gün sonra yüzünü yıkamak için uyanan arkadaşı E.S. tarafından kanlar içinde bulunduğu anlatılarak, Koray Demir'in "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapse, "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti yapma" suçundan da 5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

Demir, iddianamenin kabul edilmesi halinde Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Kaynak: aa