TRABZON (AA) - Ortahisar Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneğince toplanan gıda, giyecek ve barınma ürünlerinden oluşan yardım malzemeleri, tırla Suriye'ye gönderildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı yazılı açıklamada, inanç ve insani hassasiyet gereği böyle bir yardım kampanyasına ön ayak olduklarını belirtti.

Suriye'deki çatışmalardan dolayı oradaki Müslümanların zor durumda olduğunu ifade eden Genç, şunları kaydetti:

"Böyle bir durumda asil bir toplum olan Türk milletinin bugünkü evlatları, iktidarda olan hükümetimiz ve duyarlı bu milletin asaletiyle, inancıyla, inancından aldığı değeriyle duyarlı bütün derneklerimiz, vakıflarımız elbirliğiyle oradaki Müslüman kardeşlerimize yardımcı olmaya gayret ediyoruz. Biz de bu konuda destek olmaya çalışıyoruz. Öncü olmaya çalışıyoruz. Toplumumuzu, milletimizi daha duyarlı hale getirmek için çalışıyoruz. Çünkü bizim inancımızın gereği olarak bütün müminler kardeştir. Bu inanca sahip bir milletin evlatları olarak bu konuda zorda olan Müslüman kardeşlerimize elimizde geldiğince yardım ediyoruz. Bugün de bunların bire. Bu manada gayret gösteren Hayrat İnsani Yardım Derneği ve tüm çalışanlarını tebrik ediyorum. İnşallah bir an evvel bu yardımlar oraya ulaşır. Dileğimiz, umudumuz, duamız da bir an evvel bu çatışma ortamı sona erer."

Kaynak: aa