GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Türkiye Bilimsel  ve Teknolojik Araştırma Kurumuna (TÜBİTAK) sunulan 5 projenin onaylandığını bildirdi.

Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, Gümüşhane ve yöresinde çeşitli konularda bilimsel araştırma yapılmasına ve bölgesel potansiyelin ortaya çıkarılmasına katkı sağlayan 5 projenin Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu tarafından desteklendiğini belirtti.

TÜBİTAK tarafından desteklenen 5 projeyle 585 bin 793 liralık kaynak kullanıldığını ifade eden Günaydın, şunları kaydetti:

 “Gümüşhane Üniversitesi 2008 yılında kurulmuş genç bir üniversite olmasına rağmen fiziki yapılaşmanın yanında bilimsel alandaki etkinliğini de her geçen gün daha da artırıyor. Bunun önemli göstergelerinden biri TÜBİTAK projeleridir. Üniversitemiz öğretim üyeleri tarafından yapılan başvurular her yıl daha da artış gösteriyor. Buna bağlı olarak destek aldığımız proje sayısı da her yıl artıyor. 2014 yılı içerisinde üniversitemiz öğretim üyelerine ait olan toplam 5 proje TÜBİTAK tarafından desteklendi ve 585 bin 793 lira değerindeki kaynak ilimizde bilimsel çalışmalar için kullanılmış oldu. Bu vesile ile projeleriyle hem bilimsel alana yaptıkları katkı hem de üniversitemizin ve bölgemizin bilim alanında tanıtılmasına sağladıkları katkılar nedeniyle öğretim üyelerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum."

Kaynak: aa