GİRESUN (AA) - Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıl dönümü kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Polisevinde gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Öztürk, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 170. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu ve onurunu yaşadıklarını söyledi.

Kuruluş yıl dönümü etkinliklerinin başlangıcını basın mensuplarıyla birlikte yapmak istediklerini vurgulayan Öztürk, "Biz polislerle siz basın mensuplarının gününün çoğu birlikte geçmekte. En sıkıntılı zamanlarda birbirimize destek olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz" dedi.

Öztürk, kendisinin de Giresun'daki görev süresinde bir yılı doldurduğunu aktararak, "Giresun'da bir yılımızı da doldurmuş olduk. Bu süre zarfında toplumu derinden yaralayan, herkesi çok ciddi manada etkileyen bir olayla karşılaşmadık. Bunda gece gündüz mesai kavramı gözetmeyen arkadaşlarımın emeği kadar Giresunlu hemşehrilerimin de güvenlik güçlerine yardım etmesi bunun en önemli sebeplerinden biridir" diye konuştu. 

"Vatandaş odaklı, vatandaş memnuniyetini ön plana alarak çalışmaya devam ediyoruz" diyen Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Polis teşkilatı milletinin hizmetinde, milli birlik ve bütünlüğünün temininde çalışmalarını sürdürüyor. Giresun'da hizmet kalitesini artırma çalışmaları kapsamında araç parkımız ile bina eksikliklerimizi hızla gideriyoruz. Giresun Çarşı Polis Amirliği binamızı hizmete soktuk. Eynesil amirliği binamızın temeli atıldı. Yıl sonuna doğru da binamız hizmete girecek. Yine, Espiye, Doğankent ve Yağlıdere ilçelerimizde polis merkez binaları yapılacak. Giresun Emniyet Müdürlüğü binasının yapımı için altyapı hazırlıkları sürüyor. Araç filomuzu genişlettik. Vatandaşın imdadına yetişecek ekipleri disipline ettik. Polis imdat hattını arayan vatandaşlarımıza 3 - 5 dakika içinde ulaşıyoruz." 

Kaynak: aa