TRABZON (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı'nın 40. yıl dönümü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı sevgi evlerinde kalan çocuklara yemek verildi.

 Kentteki bir restoranda düzenlenen yemeğe, Vali Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, Emniyet Müdürü Murat Köksal, İl Müftüsü Keramettin Demir, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kadir Er ile sevgi evlerinde kalan çocuklar katıldı.

Türkiye Diyanet Vakfına teşekkür ederek konuşmasına başlayan Vali Öz, "Diyanet Vakfımız pek çok hizmet yapıyor. Bu hizmetlerin bir boyutu da gençlere, çocuklara sahip çıkarak onları bu ortamlarda birleştirmek, bilinçlendirmek ve geleceğe hazırlanmaktır" dedi.

Sevgi evlerinde kalan çocuklara da seslenen Vali Öz, "Sizler bizim için çok kıymetlisiniz. Türkiye'nin yarınlarında sizler söz sahibi olacaksınız. Onun için çok okuyup, çok çalışmalısınız" ifadesini kullandı.

İl Müftüsü Keramettin Demir ise Hazreti Muhammet'in gençlere ve çocuklara çok değer verdiğini ifade ederek, "Gençler ve çocuklar bizim için de çok önemlidir. Çünkü geleceğimizin teminatı, memleketimizin sigortasıdır onlar" dedi.

Kaynak: aa