SİNOP (AA ) - Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Final Yarışmasının Sinop'ta gerçekleştirileceği bildirildi.

Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, yaptığı açıklamada, Türkiye Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Final Yarışması'nın 09 Ağustos 2015 Pazar günü Sinop Alaaddin Cami'de yapılacağını söyledi.

 Birbirinden güzel seslerin yarışacağı finallere tüm Sinop halkının davetli olduğunu belirten Erkan, şunları aktardı:

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Diyanet personelinin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla Hafızlık, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma ile şiir, makale ve hutbe yazma yarışmaları düzenlenmektedir. Bu kapsamda 2015 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nda, görevlilere yönelik etkinlikler çerçevesinde ilimizde erkek din görevlileri arasında "Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma" yarışması düzenlenecektir. Bölge yarışmaları sonucunda birincilerin katılacağı XII. Türkiye Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Final Yarışması 09 Ağustos 2015 Pazar günü Sinop Merkez Alaaddin Camisi'nde yapılacak."

Türkiye Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Final Yarışması'na İstanbul, Bilecik, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Bingöl, Artvin, Sivas, Bartın, Batman ve Çorum illeri bölge birincilerinin katılacağı belirtildi.

Kaynak: aa