SİNOP (AA ) - Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Final Yarışması Sinop Alaaddin Cami'nde gerçekleştirildi.

İl Müftüsü Mustafa Erkan yaptığı açılış konuşmasında, Kur'an-ı Kerim'i güzel okumanın önemine değinerek 12. Türkiye Kur’an-ı Kerimi Güzel okuma final yarışmasının Sinop'ta yapılmasından dolayı Diyanet İşleri Başkanlığına ve emeği geçenlere teşekkür etti.

"Bu bizim için bir onurdur, gururdur" diyen Erkan, Alaaddin Cami'de programa iştirak eden Sinoplulara teşekkür ederek 10 bölgeden yarışmaya katılanlara başarılar diledi.

Vali Yardımcısı Ekrem Yaman ve İrşat Hizmetleri Dair Başkanı Hüseyin Hazırlar’ın konuşmalarının  ardından yarışmaya geçildi. İstanbul, Bilecik, Afyonkarahisar, Kahramanmaraş, Bingöl, Artvin, Sivas, Bartın, Batman ve Çorum’dan yarışmaya katılan 10 din görevlisi, çektikleri kura sırasına göre Kuran-ı Kerim okudu.

Başkanlığını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Emin Maşalı’nın, üyeliklerini Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyeleri Ali Özgelen, Ali Sarakaya, Fatih Okumuş ve İrşat Hizmetleri Dair Başkanı Hüseyin Hazırlar’ın  yaptığı 5 kişilik yüksek seçici kurul tarafından yapılan değerlendirmede, Çorum Bölgesinden Merkez Huzurevi Cami Müezzin Kayyımı Hasan Çakmak birinci, İstanbul Bölgesinden Beyoğlu Tomtom Kaptan Cami İmam-Hatibi Köksal Pulgir ikinci ve Artvin Bölgesinden Ankara Çankaya Angora Evleri Cami İmam-Hatibi Ahmet Demir üçüncü seçildi.

Dereceye giren din görevlilerine ve yarışmaya katılanlara Sinop Valiliği, İl Müftülüğü, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve Sinoplu hayırsever iş adamları tarafından çeşitli hediyeler verildi.

    Verilen ödüllerin yanı sıra Camiler ve Din Görevlileri Haftasında düzenlenecek programda Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından 1.'ye 6 bin, 2.’ye 5 bin ve 3.'ye de 4 bin TL ödül verileceği bildirildi.

Kaynak: aa