SİNOP (AA) - Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Vacit Öktem, THK'nin Türkiye'deki pilot eğitiminin yüzde 45'ini sağladığına işaret ederek, son yaptıkları anlaşma gereği Türk Hava Yolları'na (THY) 100 pilot yetiştireceklerini söyledi.

THK'nın bölge toplantısına katılmak için Sinop'a gelen Öktem, THK Sinop Şubesi'nde, Sinop ve Kastamonu il ve ilçe temsilcileri ile yaptığı toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kurumu tanıtma açısından çok büyük eksikleri olduğunu söyleyen Öktem, halkın THK'yı sadece deri toplayan bir kuruluş olarak tanıdığını ifade etti. "Evet biz deri topluyoruz ama bu derilerin karşılığında da halkımıza büyük katkılarımız var" diyen Öktem, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Öktem, şunları aktardı:

"Bizim Türkiye'nin dört ayrı yerinde eğitim kamplarımız var. Bunlardan birisi de Sinop'ta. Buradaki eğitim kampımızı bu yıl daha da canlandıracağız ve daha da genişleteceğiz. Bu kapsamda planör ve diğer yelken, kanat gibi eğitimlerimizi vermeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın bilmediği başka bir hizmetimiz daha var. Hava ambulansları. Bu hava ambulansının altyapısı THK tarafından temin ediliyor. Bizim helikopterlerle hastalarımız ilk fırsatta alınıp doğrudan ilk hastaneye sevk ediliyor. Bu konuda 17 helikopterimizle halkımızın hizmetine devam ediyoruz. Ayrıca üniversitemiz var, burada 3 bin öğrenci yetiştiriyoruz. Bu hususun yanı sıra bir uçuş akademimiz var."

- THK, THY için pilot yetiştirecek

Türkiye'deki pilot eğitiminin yüzde 45'ini THK'nın sağladığını vurgulayan Öktem, "En son THY ile yapmış olduğumuz anlaşma gereği THY'ye 100 pilot yetiştireceğiz. Bu hizmetlerimizin devam etmesi ve bu hizmetlerimizin daha da gelişmesi için halkımızın bize güven duyması lazım, bize inanması lazım" diye konuştu. 

Öktem, artık Karadeniz'deki gençlerin kurumun İnönü'deki, Selçuk'taki, Erzincan'daki kamplarına gitmelerine gerek olmadığını ifade ederek, bulundukları yerlerdeki THK şubelerine başvurmaları halinde o yerlerdeki eğitim merkezlerinde kapasite ve imkanlar ölçülerinde onlara istedikleri havacılık dalında eğitimleri vereceklerini söyledi.

THK'nın artık havacılıkla ilgileneceğini dile getiren Öktem, "THK artık amatör ve sportif havacılıkla ilgilenecek. Vakti zamanında bir yığın şirketler kurulmuş, bu şirketlerden havacılıkla ilgisi olmayanları kapatacağız ve buradan havacılığa döneceğiz. Yeni dönemde göreceksiniz THK daha gelişmiş bir biçimde yeniden eski dönemlerindeki gibi paraşütçüler yetiştirecek ve milli takımın da nüvesini oluşturacak" dedi.    

Kaynak: aa