KARABÜK (AA) - Türk Kızılayı Kan Bağışçısı Kazanımı Birim Yöneticisi Metin Kalender, "1 milyon 860 bin ünite kanın yüzde 8,5'i üniversitelerden toplanmaktadır" dedi.

Kalender, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı ziyaretinde yaptığı konuşmada, KBÜ öğrencilerinin yüzde 6'sının düzenli kan bağışlama eğiliminde olduğunu söyledi. 

"1 milyon 860 bin ünite kanın yüzde 8,5'i üniversitelerden toplanmaktadır" diyen Kalender, "Bu, çok ciddi bir rakamdır. İlk olarak değişik fakültelerde bu kan bağışları gerçekleşiyor, daha sonra ise bunu taçlandırarak projeyle kan verme eğilimleri artıyor. Düzenli kan verildikçe de enfeksiyon riski azalmaktadır. Bir kişiden alınan kan, üç kişinin hayatını kurtarmaktadır" şeklinde konuştu.

Uysal da geçen yıl öğrencilerle bir günde 2 bin 23 ünite kan topladıklarını anımsattı.

Kan vermenin kutsal görev olduğunu vurgulayan Uysal, "25 Şubat’ta Karabük Üniversitesinde okuyan gençlerimiz 2 bin 71 ünite kan bağışında bulunarak, 'Bu ülkenin sahibiyiz. 2071, 3071 görmek istiyoruz' diye dünyaya haykıracaklar. Üniversitemize şimdiye kadar göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

Kaynak: aa