BOLU (AA) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Öğrenci Konseyi Başkanı Burak Saygılı, Mersin'de öldürülen üniversite öğencisi Özgecan Aslan'ın adını kampüste yaşatacaklarını bildirdi.

Saygılı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin Mersin'den gelen acı haberle sarsıldığını belirterek, yaşanan bu olay karşısında  söyleyecek söz bulamadıklarını kaydetti.

Çağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 1. sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan'ın başına gelenlerin, insanlığın yok oluşunu gözler önüne serdiğini vurgulayan Saygılı, kalbinde zerre kadar Allah korkusu olan bir insanın, bunu asla yapamayacağını aktardı. 

Özgecan'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileyen Saygılı, şöyle devam etti:

"Ölen yalnız Özgecan değil, bizler de birlikte öldük. Haysiyetimiz, şerefimiz ve insanlığımız dahi… Allah'tan zerre kadar korkusu olan bir insan asla bunu yapmaz, yapamaz. Yaratılanların en şereflisi unvanını kirletemez. Ama gel gör ki insan vardır melekten üstün, insan vardır hayvandan alçak. Özgecan'a kıyanlar ise aşağılıkların en aşağılığından daha alçaktır. Gözü yaşlı anne ve babasının yüreğini dağlayan, evlat acısını kor bir ateş gibi kalplerine düşüren bu canilerin yaptıkları yanlarına asla kar kalmayacaktır. Hem bu dünyada hem de ahiret yurdunda bunun hesabı muhakkak sorulacaktır. Adalet mutlaka tecelli edecektir."

Saygılı, evlat acısına dayanmanın çok zor olduğunu vurgulayarak, "Her ne kadar anlayabiliyoruz desek de acılarını paylaşıyoruz desek de Özgecan’ın ablasının, anne ve babasının yüreklerinde patlayan volkanları tam manasıyla anlamamız, paylaşmamız mümkün değil.  Özgecan Aslan arkadaşımızın ismini üniversitemizde yaşatacağız ve kampüsümüzde onun adına da yer vereceğiz. Umarım Özgecan'lar bu şekilde yitip gitmez" ifadesini kullandı.

Kaynak: aa