ORDU (AA) - Ünye Mesleki Eğitim Merkezi,  imzalanan protokol ile Ünye Sanayi Sitesi kooperatifine ait eski binasına taşınıyor. 

Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem ile Ünye Sanayi Sitesi Başkanı Ali Özkan arasında imzalanan protokolle, sanayi sitesindeki bina milli eğitime yeniden tahsis edildi.

Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, yaptığı açıklamada, öğrenci sayısının fazla olması nedeniyle 5 yıl önce Bayramca Mahallesi’ndeki binaya taşınan Mesleki Eğitim Merkezi’nin azalan öğrenci sayısı nedeniyle eski binasına taşınacağını söyledi.

Erdem, şunları kaydetti:

"2010 yılında öğrenci sayısı 502 olan Ünye Mesleki Eğitim Merkezi’nin öğrenci sayısı liselerin zorunlu eğitim kapsamına alınmasıyla birlikte geçtiğimiz yıl 130’a kadar düştü. Ünye’de Özel Eğitim Uygulama Okuluna ihtiyaç olduğu için harekete geçtik. Ünye Sanayi Sitesi Kooperatifiyle iletişime geçerek Ünye Mesleki Eğitim Merkezi’ni tekrar sanayi sitesinde eski binasına taşımayı, mevcut kullanılan yeni binada ise özel eğitim uygulama okulu olması yönünde talepte bulunduk. Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizi Bayramca Mahallesi’nde bulunan Mesleki Eğitim Merkezi binasına almayı düşünüyoruz.”  

Ünye Sanayi Sitesi Kooperatifine ait bina, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bakım ve onarımları tamamlandıktan sonra Mesleki Eğitim Merkezi olarak yeniden hizmet verecek.

Kaynak: aa