ÇORUM (AA) - İSMAİL ÇİMEN - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ankara'daki OSTİM Sanayi Sitesinde 2011 yılında sanayi gazı tüplerinin patlaması sonucu 20 vatandaşın yaşamını yitirdiği olayın tekrar yaşanmaması için dolum tesislerindeki denetimlerini artırdı.

Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürü Muhsin Dere, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara OSTİM'de 2011 yılında yaşanan acı olay ve benzerlerinin tekrar yaşanmaması adına sanayi ve tıbbi gaz dolumu yapan tesisler ve üretim malzemelerinin denetimlerinin aralıksız devam ettiğini söyledi.

Geçen yıl başlatılan denetim projesi kapsamında yurt genelinde faaliyet gösteren sanayi ve tıbbi gaz dolumu yapılan tesislerinin tek tek tespit edildiğini vurgulayan Dere, "Yurt genelinde 173 sanayi gazı dolum tesisini tespit ettik. Bunları illerdeki denetçilerimiz vasıtasıyla tek tek denetledik. 22 tesis hakkında usulsüz dolum yaptığı gerekçesiyle kapatma kararı aldık" diye konuştu.

- "138'i hakkında güvensizlik kararı verildi"

Dere, bugüne kadar bin civarında denetim yapıldığına dikkati çekerek, bunlardan 138'i hakkında güvensizlik kararı alınarak imhasının gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Söz konusu sanayi ürünlerinin dağıtıldığı 436 hastane ile bin civarında sanayi işletmesinin de ziyaret edildiğini belirten Dere, planlama çerçevesinde gelecek yıl geriye kalan bin 500 hastane ve söz konusu ürünü kullanan işletmenin denetleneceğini vurguladı.

Dere, yeni acıların yaşanmaması ve tesislerin güvenli ürünlerle hizmet vermesini sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

Kaynak: aa