ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Kemal Cirit, Şavşat ilçesinde yaşayan bedensel engelli iki kişiye akülü sandalye hediye etti.

Vali Cirit, kendisini makamında ziyaret eden bedensel engelli Ülker Kaya ile Zeynep Yılmaz'a akülü sandalyelerini teslim etti. Ziyarette, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, Engelsiz Yaşam Derneği Başkanı Nurbay Usta da hazır bulundu.

Ülker Kaya ile Zeynep Yılmaz, Engelsiz Yaşam Merkezi'nde renkli boncuklarla yaptıkları tarihi Şavşat Evi maketi ile bazı el ürünlerini Vali Cirit'e hediye etti.

Cirit, Şavşat'ta Engelsiz Şaşam Merkezinin açılışında verdiği sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Sağlıklı her bireyin birer engelli adayı olduğunun altını çizen Vali Cirit, "Hepimiz şu an için sağlıklı olsak bile birer engelli adayı olduğumuzu söyleyebiliriz. Gelecekte ne olacağını bizler de bilmiyoruz. Sizlerin bu durumunu kolaylaştıracak adımları atmak, kamu görevlileri olarak bizlerin vazifesi. Hem yereldeki hem de merkezdeki yöneticiler olarak sizlerin yaşamını kolaylaştıracak adımları atmamız lazım" dedi.

Artvin coğrafyasının zorluğunun engelli vatandaşlar için bazı sorunları da ortaya çıkardığını kaydeden Vali Cirit, idareciler olarak bu coğrafyanın zorluğunu gidermek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kaynak: aa