ARTVİN (AA) - Vali Kemal Cirit, Sarp Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulundu.

Vali Cirit ve beraberindeki Rize Valisi Ersin Yazıcı’yı Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Öztürk, Hopa Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ile gümrük yetkilileri karşıladı.

Gümrük sahasında bir süre incelemelerde bulunan Vali Cirit,  kapının genel durumu ve işleyişi hakkında Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Öztürk’ten bilgi aldı.

Ardından Vali Cirit, İstanbul’dan yüklediği boya malzemelerini Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye götürmek üzere Sarp Sınır Kapısı’ndan çıkış yapmak üzere sıra bekleyen tır sürücüsü Cabbar Serdar (55) ile bir süre sohbet etti.

Serdar, yaklaşık 15 yıldır Sarp Sınır Kapısı’ndan geçip Kafkas ülkelerine nakliyecilik yaparak ailesinin geçimini sağladığını belirtti.

Özellikle Gürcistan topraklarına girdikten sonra sudan bahanelerle Gürcistan polisinin araçlarına yüklü miktarda trafik cezası yazdıklarını iddia eden sürücü Serdar, kendisi gibi nakliyecilik yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı tır ve kamyon sürücülerinin büyük mağduriyet yaşadıklarını belirterek, Vali Cirit’ten yardım istedi.

Gürcistan’da Türk sürücülerine uygulandığı iddia edilen haksız trafik cezası iddialarının önüne geçmek amacıyla sürücülerin araçlarına kamera sistemi takmalarını tavsiye eden Vali Cirit, şunları söyledi:

"Yolculuk boyunca kameranız kayıtta olsun. Haksız yere trafik cezası kesildiği zaman bu görüntüleri ve konu ile şikayetlerinizi Türkiye’ye dönüşlerinizde Sarp Sınır Kapısı Mülki İdare Amirliği’ne ya da valiliğimize bildirin.  Bizler de Mülki İdare Amirleri olarak gerekli incelemelerimizi yaptıktan sonra Türkiye ve Gürcistan’ın ilgili makamlarına sizlerin sorunlarınızı belgeli olarak iletip mağduriyetinizi gidermeye çalışacağız."

Gümrük sahasında sıra bekleyen Türk vatandaşlarıyla sohbet eden Vali Cirit, incelemelerinin ardından Sarp Sınır Kapısı’ndan ayrıldı.

Kaynak: aa