GİRESUN (AA) - Giresun Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Gürcan Okusal, son bir haftada doğada yaralı olarak bulunarak kendilerine teslim edilen 6 şahini koruma altına aldıklarını söyledi.

Okusal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğada yaralı halde bulunan şahinlerin Milli Parklar ve Doğa Koruma Şube Müdürlüğü ve vatandaşlar tarafından hayvanat bahçesine teslim edildiğini belirtti.

Son bir haftada koruma altına aldıkları şahin sayısının 6'ya ulaştığını kaydeden Okusal,"Yaralı gelen şahinlerin gerekli tedavilerini yaptık ve hayvanat bahçemizde koruma altına aldık" dedi.

Gürcan Okusal, tedavileri tamamlanan 2 şahinin yeniden doğaya salınması için ilgili birimlere teslim edildiğini aktararak, "Dört şahinin şu anda hayvanat bahçemizde tedavileri sürüyor. Onların da gerekli tedavileri tamamlandıktan sonra doğaya salınmaları sağlanacak" diye konuştu. 

Öte yandan Giresun Milli Parklar ve Doğa Koruma Şube Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşlar tarafından doğada bulunan yaralı yaban hayvanlarını sahiplenmemesini istedi.

Yaban hayvanlarının sahiplenilmesi durumunda bu hayvanların doğaya adaptasyonlarının güçleştiğine işaret eden yetkililer, bulunan bu tür hayvanların kuruma teslim edilmesi yönünde vatandaşlara çağrıda bulundu.

Kaynak: aa