GÜMÜŞHANE (AA) - Karadeniz Havzasında Sınırötesi İşbirliği Programı kapsamında Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Yenilikçi Kırsal Turizmin Desteklenmesi" adlı proje etkinlikleri bölgesel ortaklar toplantısı düzenleneceği bildirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek toplantıya proje ortak ülkeleri Bulgaristan, Gürcistan ve Ermenistan'dan yerel hizmet sağlayıcıları, yerel seyahat acente temsilcileri ile proje personelleri ve kurum yetkililerinin katılacağı belirtildi.

İki gün sürecek toplantı sonrası ortak ülke katılımcılarıyla Doğu Karadeniz bölgesi kapsamlı değişim ziyareti gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Değişim ziyareti ile projenin geliştirilmesi ve proje ürününe ortak ve farklı deneyimler yoluyla katkıda bulunulacaktır. Proje kapsamında geliştirilecek Tek Ziyaretçi Paketi isimli proje ürününe dahil edilecek etkinlikler, ziyaret noktaları, sunulacak hizmetler kararlaştırılacaktır. Değişim ziyareti ile Gümüşhane'de pestil ve köme imalat süreci gözlemlenecek olup Karaca Mağarası, Gümüşhane Müzesi, kırsalda oda ve kahvaltı hizmeti veren işletmeler ziyaret edilecektir. Bayburt'ta Aydıntepe Yeraltı Şehri, Baksı Müzesi ve Bayburt Kalesi ziyaret edilecektir. Trabzon'da Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Ayasofya Camisi, Uzungöl ve fındık fabrikası, Rize'de ise çay fabrikası, geleneksel Rize bezleri üretim atölyesi, Ayder Yaylası, Zilkale ziyaret edilecektir."

Açıklamada, toplantının 17-18 Ekim'de yapılacağı kaydedildi.

Kaynak: aa