ORDU (AA) - Yöre halkının en önemli ekonomik ürünü olan fındıkta üreticiler, arazinin eğimli olması ve mevsimin oluşturduğu sıcak havayla zor bir hasat dönemi yaşıyor.

Ordu'daki çiftçiler, bahçelerde olgunlaşmaya yüz tutan fındık için hasada başladı. Mahsulün zorlu mücadelesine rağmen üreticiler, kazanç sağladıkları ürünü el birliğiyle topluyor.

Perşembe ilçesine bağlı Kırlı Mahallesinde fındık toplayan Güllü Gücüklüoğlu, bahçelerin fiziksel yapısının hasadı zorlaştırdığını belirterek, "Arazi çok engebeli. Bundan dolayı fındık toplama sırasında ayaklarımızın altı acıyor. Düz bir alana göre hasat daha zor oluyor" dedi.

Gücüklüoğlu, ailesiyle birlikte ekonomik gelir sağlamak amacıyla ürünü hasat ettiklerini vurgulayarak, yöre insanından işçi bulma sıkıntısı yaşandığını dile getirdi.

Üreticilerden Hami Gücüklüoğlu ise sabahın erken saatlerinde kahvaltı yaptıktan sonra bahçeye girdiklerini belirterek, "Sabah 7'de bahçede oluyoruz. Akşam 6'ya kadar da fındığımızı topluyoruz. Özellikle bahçe temiz olmadığı zaman hasat zor oluyor. Yaşlı dalları eğmesi yoruyor. Sıcak hava da bizleri zorlayan etkenler arasında" diye konuştu.

Bir başka üretici Birol Erdaş da yeni hasat döneminden iyi verim almayı ve ürün fiyatının güzel olmasını umut ettiklerini kaydetti.

Kaynak: aa