TOKAT (AA) - Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyon halindeki birliklere bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Yasin Gencer'in Tokat'ın Turhal ilçesindeki babaevinde hüzün yaşanıyor.

Bekar olan Yasin Gencer'in Turhal ilçesi Yavuz Selim Mahallesi 66 Evlerde ikamet eden babası Ali Gencer'e acı haberi, askeri yetkililer verdi.

Gencer ailesinin ailesinin evine Türk bayrağı asıldı. Evin önünde 112 Acil Servis ekipleri ve ambulans bekletilmeye başlandı.

Ailenin yakınları acıyı paylaşmak üzere şehidin babaevine geldi.

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakkari'deki şehitlerden birisinin de Turhallı Yasin Gencer olduğunu söyledi.

Çok üzgün olduklarını belirten Bekler, "Türk Milleti'nin başı sağolsun. 2011 yılında Uzman Çavuş olmuş. 4 kardeşli ailenin en küçük çocuğu. Bütün Turhallılar olarak şehidimizin yasını tutuyoruz. Şehidimizin cenazesi ailenin isteği üzerine pazar günü öğlen namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek" dedi.

Bu arada şehit Gencer'in ölmeden önce ailesine Kale Mezarlığına defnedilmek istediğini söylediği öğrenildi.

Turhal ilçesinde hafta sonu yapılacak 14. Geleneksel Kocakavak Karakucak Güreşleri de iptal edildi. 

Kaynak: aa