ZONGULDAK (AA) - İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) tarafından AVM, banka ve PTT'lerde çalışan güvenlik personeline yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TEM Şube Müdürü Barış Pekince, yaptığı konuşmada, kalabalık yerlerde muhtemel terör saldırılarına karşı daha temkinli ve tedbirli davranılması gerektiğini belirtti.

Dünyada terör saldırıları ve şiddet eylemlerinin artmasının, insanlarda farklı endişelere yol açabildiğini ifade eden Pekince, şöyle konuştu:

 

"Televizyonlarda hırsızlık haberleri izlediğimiz zaman insanların beyninde oluşan izlenim ve bilinçaltına yerleşen güvenlik duygusunu pekiştirebilir. Bizim birimimiz de ise şöyle bir farklılık var. Terör olayları ve buna benzer şiddet olayları, toplumsal olaylar genellikle aynı etkiyi yapmıyor. Terör olaylarıyla daha çok endişe ve panik havası oluşturulmaya çalışılıyor. Zaten örgütlerin amacı da budur. Örgütlerin algıyı yönetme açısından kullandıkları yöntemlerden bir tanesidir. Bunun farkına varabilirsek, belli bir süre sonra belli yayınların kesildiğini ve bunların çok da fazla halkı telaşa ve paniğe sevk etmemek açısından daha dikkatli yayınlarla verildiği görebiliyoruz. Ülkemiz coğrafi yapısı itibariyle hareketli bir bölge. Bu bakımdan etrafımızda bu tip bir eylem gerçekleşme olasılığı komşularımıza göre çok sık olmasa da her zaman hedef konumundaki bir ülkeyiz."

Kaynak: aa