ZONGULDAK (AA) – Zonguldak Valisi Ali Kaban, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde yapımı süren "Diyabet ve Obezite Uygulama ve Araştırma Merkezi" ile "Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisleri"nde incelemelerde bulundu.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Vali Ali Kaban'a Milli Egemenlik Caddesi'nde yapımı süren inşaatları gezdirerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Daha sonra Kaban ve Özer, merkez tarafından yürütülecek olan 'Zonguldak Genelinde Diabetes Mellitus ve Risk Faktörlerinin Belirlenmesi' isimli proje için hazırlanan protokolü imzaladı.

Vali Ali Kaban, protokol sonrası yaptığı açıklamada, Zonguldak için hayati önem taşıyan alanlarda yapılaşmanın oluşması için büyük bir gayret sarf edildiğini söyledi.

Şehrin önemli bir ihtiyacı olan yüzme havuzunun kente değer katacağını belirten Kaban, şunları kaydetti:

"Obezite ve diyabet belki de günümüz dünyasında ve önümüzdeki dönemin en önemli konularından bir tanesidir. Refahın yaygınlaşmasıyla özellikle düzensiz beslenmeden kaynaklanan sebeplerle başımıza gelen ilk büyük sıkıntı obezitedir. Bu başka hastalıklara neden oluyor. Bunların en önemlisi de diyabet. Diyabet geçmişe göre çok artmış hastalık türü olarak karşımıza çıkıyor. Bu hastalıkları engellemek kamunun en önemli vazifelerinden birisidir. Bu gezdiğimiz tesis kamudaki ilk tesis. Daha önce Türkiye'de kamu bünyesinde bu tarz yapılmış bir tesis yok."

Prof. Dr. Özer de, hazırlanan projelerle Zonguldak'a en iyi şekilde hizmet vermek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini dile getirdi.

Diyabet ve obezite alanında hazırlanan projeyle, Zonguldak genelinde 3 bin 500 kişiye ulaşılması hedefleniyor.

Kaynak: aa