ZONGULDAK (AA) - Kilimli ilçesindeki kaçak kömür ocağında çalışan Mehmet Aygün'ün göçükte yaşamını yitirmesinde sorumluluğu bulunduğu ileri sürülen sanığın yargılandığı davanın 5'inci duruşması yapıldı.

Zonguldak 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Rafet Dilli, merhum işçinin yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Dilli, bilirkişi raporunu incelemediğini belirterek, savunma için süre istedi.

Mahkeme, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- "İnsanların adaletli davranmalarını istiyorum"

Merhum işçinin eşi Bayhan Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, adaletin bir an önce yerini bulmasını istediğini söyledi.

Eşinin madenden emekli olduğu halde çocuklarını okutmak için çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Aygün, "Eşim mecburiyetten çalışıyordu. Ülkemizde adalet varsa bize de yansımasını istiyorum. Bizim gibi nice insanlar var. Herkes susturuluyor. İnsanlar davalarından vazgeçiyor. Bir yumruk olsalar, bu süreç böyle devam edemez. Eşimin madene gitmesini istemiyordum" şeklinde konuştu. 

Aygün, Soma faciası haberlerini birlikte izlediklerini anlatarak, "İşe giderken hepimizi kucakladı. Bize, 'böyle şeyleri kafaya takıp üzülmeyin' dedi. Bu, onu son görüşümüzdü. Kuvvetli olan kazanıyor. Herkes sağlam tarafa geçiyor. Hakkımızı neyle savunacağımızı bilmiyorum. İnsanların ellerini vicdanlarına koyup adaletli davranmalarını istiyorum" ifadesini kullandı.

- "Doğum günümde babamı kaybettim"

Elif Aygün de babasının ihmaller sonucunda yaşamını yitirdiğini öne sürerek, "Doğum günümde babamı kaybettim. Bu nedenle, artık doğum günü kutlayamıyorum. Babam benim bir tanemdi ve onu kaybettim. Doğru ifade verenler sonradan ifadelerini değiştirdi. Babama iftira atılmasın ve kanı yerde kalmasın. Adaletin yerini bulmasını istiyorum" diye konuştu.

Gelik beldesinde ruhsatsız işletilen kömür ocağında geçen yıl 14 Mayıs'ta meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 45 yaşındaki Aygün'ün cenazesi, madenden 7 saat sonra çıkarılmıştı.

Kaynak: aa