ZONGULDAK (AA) – Zonguldak’ta İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısı yapıldı.

Vali Ali Kaban, kentteki bir otelde gerçekleştirilen toplantıda, ülkenin içine çekilmek istenen karmaşık ortam hususunda üzüntü içerisinde olduklarını söyledi.

Amaçlarının her toplantıda kente fayda sağlayacak bir konuyu hayata geçirmek olduğunu belirten Kaban, “İlimizde işsizliğin azaltılması, engelli ve eski hükümlü açıklarının kapatılması, nitelikli eleman yetiştirilmesi, esas meslek eğitim kurslarının arttırılmasını hedeflemekteyiz. Ayrıca engelli projelerinin değerlendirilerek engellilere destek olunması gerekiyor” diye konuştu.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu da bu yılın ilk 6 ayı içerisinde kuruma işe yerleştirilmek üzere 10 bin 270 başvurunun olduğunu ifade ederek, “Bunlardan 2 bin 865'i işe yerleştirildi. İşsizlik sigortası kapsamında bin 822 kişiye toplam  7 milyon 269 bin 846 lira ödeme yapıldı. Ücret garanti fonu kapsamında 228 kişiye 820 bin 223 lira ödendi.  23 kişiye ise 136 bin 111 lira iş kaybı tazminatı verildi” dedi.

Demirsu, 200 firmayla işbaşı eğitim programı uygulandığını ve ildeki girişimciliğin arttırılması, istihdam olanaklarının sağlanmasına esas olmak üzere Bülent Ecevit Üniversitesi ile işbirliği kapsamında 50 kişiye girişimcilik eğitimi verildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: aa