Anayasamızın 81. Maddesi 4 yıl içinde hiç anılmayan ve tartışılmayan bir maddesidir. 4 yılda bir hatırlanır ve sonra unutulur gider. Diyeceksiniz ki bu madde nedir. Bu maddeyi özetle yazalım ve siz de bunun böyle olduğunu görün.

Anayasa Madde 81: Devletin varlığı ve bağımsızlığını

Vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,

Milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma… Ve Anayasaya sadakat tan ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

Peki, bağımsızlığın korunmasında gösterilen duraksamaları kim yasaklamıştır. Onu hepimiz biliyoruz. Atatürk yasaklamıştır. Direktifi de aynen şudur:

Bugünkü savaşmalarımızın gayesi tam bağımsızlıktır. Bağımsızlığın bütünü ise ancak mali bağımsızlıkla mümkündür. Mali bağımsızlığın korunması için ilk şart bütçenin ekonomik bünye ile orantılı ve DENK olmasıdır. Atatürk

Buradan yola çıkarak diyebilir miyiz ki DENK bütçe yapmayanlar bağımsızlığımızı da tehlikeye atarlar. Onu dersek bir adım daha atalım açık bütçe yapanalar ve kabul edip uygulayanlar Anayasamızın bağımsızlık ilkesini de yok etmiş olurlar. Bu uygulamalar Türkiye’de 14 Mayıs 1950 den beri her gün her hafta her ay ve her yıl uygulanan ama uygulayanların bile “ Ne yaptıklarını bilmedikleri” bir husustur. Açık bütçe demek bağımsızlığın korunamamış olması demektir. Vatan ihanetine gafletine dalaletine eşdeğer bir gaflettir.

Bu durumda diyebileceğimiz şey işte budur:

Gittiğimiz yol. Yüce Müslümanlık, bilim, Anayasal Hukuk ve Atatürk yolu değildir

Gittiğimiz yol. Yüce Müslümanlık, bilim, Anayasal Hukuk ve Atatürk yolu değildir

Gittiğimiz yol. Yüce Müslümanlık, bilim, Anayasal Hukuk ve Atatürk yolu değildir

Türk Milleti Allah bu yollardan gitmeyenleri, yola getirsin diye dua etmektedir.

Yine Asgari Ücretler

Döndük dolaştık yeniden asgari ücretlere zam durağına geldik. Bu asgari ücret 2003 te 250 YTL idi. 10 Çeyrek altın 24 YTL idi. Asgari ücretlerle 10 çeyrek altın alınabiliyordu. Bu gün Asgari ücret 4250 TL dir. Çeyrek altın ise 1590 YTL dir. Bölelim: 4250:1590=2,6 yani asgari ücretler AKP+MHP nin Türkiye’yi şaha kaldırdıkları dönemde %75 gerilemiştir. Neden bu böyle olmuştur. Açık bütçeler yapılarak açıktan para basılarak paramızın değeri düşürüldüğünden böyle olmuştur. Paranın değerinin düşürülmesi 14 Mayıs 1950 den beri bilinen ve işlenen hukuk dışı bir insanlık suçudur. Milli bir suçtur. Bütçe açısından söylersek; haksız, hukuksuz, yersiz ve dayanaksız bir garabettir. Gaflet ve dalalettir, Asgari ücretleri 2003 teki seviyesine 10 adet çeyrek altın alı seviyesine getirelim mi? O zaman asgari ücretlerin 1590X10=15900 eder. Yani 15900 TL nin altındaki her rakam geriye doğru gidişin rakamıdır. AKP+MHP döneminin Türkiye’mizi geri, götürdüğünün belgesidir. Türk Milletinin istediği şey Merkezi Yönetim Bütçesinin DENK yapılarak Türk milli parasının gücünün korunmasıdır.

İnsanların umutları ve gelecekleri ile oynamayın. İşiniz DENK bütçe yapmaktır. Gerisi birbirine bağlıdır. DENK bütçe yaparsanız güzel günler sizi de bizi de beklemektedir.