Gülyalı; İlimiz Ordu’nun 19  İlçesinden biri ve nüfusu en az olan ilçelerimizden; ancak Ordu Giresun Uluslararası Havalimanında bulunduğu bir yer. Dolasıyla görünüm açısından da son derece güzel olması gerekiyor.

       Havalimanı yapılırken; plana göre havaalanının sol yanında boşluk olan kısımda (deniz)  bir yat  limanının da yapılacağı planlanıyordu.  Şimdilerde kıyı kesimi  yat limanının olacağı yere ve devamına  Ordu Büyükşehir Belediyesince ‘Ordu Durgun Su Sporları Merkezi ve Kamp Alanı’ yapıldı.   Dolasıyla su sporlarının hepsi burada yapılabilir hale geldi. Burada güzel bir  Karavan Parkta yapıldı. ‘Karavan Park’ın  çevresi vasıflı asfalt yollarla; her tarafa ulaşılabilir hale gelmiş. Burası aynı zamanda doğayla uyumlu yeşil alan görüntüsüde kazandı.  Yaklaşık 100 kişilik tribünde yapılmış; yüksekliği  doğal yapısında  var olduğunda; buraya estetik bir güzellik katmış. İlk olarak  ‘Kano Yarışları’ yapıldı.

      Gülyalının alt kısmıda (deniz önü);  çikolata park  kurulu; burada çikolatanın hem üretimi; hem de  pazarlaması yapılıyor. Ayrıca fındığın tarihini yansıtan bir müze; seyir terası, çocuk oyun parkı, sportif alanlar (halı saha ),  restoran,  nikah ve düğün salonları ve çok amaçlı salonlar bulunuyor. Bu bölge  son derece güzel bir görünüm sağlamış; sanki özel yapılmış, doğayla uyum sağlamış; denize de  girilebilen güzel bir plaj durumunda.