Ordu’da 2002 yılından sonra köy okulları kapatılarak şehre göç artmış ve köyler terk edilmişti. Bu kez Ordu’nun sahile kıyısı olan ilçelerinden Gülyalı merkezde bulunan ve ilçenin tek lisesi olan Ayşe Şahin Çok Programlı Anadolu Lisesi kapatılıyor.

Başarı grafiği yüksek olan ve bunun yanı sıra ilçenin tek lisesi okulun kapatılması şaşkınlık yaratırken, Gülyalılı olan Altınordu Belediyesi Basın Müdürü Dr. Onur Yılmaz, Gülyalı Ayşe Şahin Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin kapatılmaması için herkesi sorumluluk almaya davet etti.

Lisesi olmayan ilçe olur mu?

Gülyalı ilçe merkezinin tek lisesi olan, benim de mezun olduğum Ayşe Şahin Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin öğrenci sayısındaki düşüşe bağlı olarak kapanmak üzere olduğunu üzülerek öğrendim diyen Müdür Yılmaz, “Şehir merkezine yakın konumu, rahat ulaşım imkânıyla butik bir okul görünümündeki eğitim yuvasının kapanmasına göz yummamalıyız. Bizler bu okuldan mezun olarak üniversiteyi kazandık ve yaşama atıldık. Bizden önce de sonra da yüzlerce öğrenci mezun olarak kamu ve özel sektörlerde işe yerleşti. Bu okulun kapanması ilçemizin gelişimi için hiç iyi bir gösterge olmaz. Lisesi olmayan bir ilçe merkezi olabilir mi? Bunu kimseye anlatamayız!” dedi.

Akademik anlamda başarılı bir lise

Yılmaz, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Siyasetçisinden bürokratına herkesin okulumuzun kapanmaması için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Şunu unutmayalım ki ilçe dışındaki Anadolu Liseleri’nin akademik eğitim bakımından ilçemizdeki liseden üstün kalır yanı yok. Bunun en güzel örneği olarak kendimi gösterebilirim. Üniversite sınavına girdiğim 2006 yılında il 2.’si, Türkiye 928.’si olmuştum. Buradan aldığım eğitimle Türkiye’nin en iyi üniversitesine yerleştim ve “Dr.” unvanı alacak kadar akademik manada en üst seviyeyi gördüm. Bizleri yetiştiren her bir öğretmenimin ellerinden öpüyor, vefat edenleri rahmetle anıyorum.”

Yılmaz, okulun kapanmaması için yapılması gerekenleri de şu şekilde sıraladı:

“Liseler için tercihler 28 Haziran’da başlıyor. Gerek Turnasuyu gerekse de ilçe merkezindeki ortaokuldan mezun olan öğrenciler belirlenerek aileler ve öğrenciler okulumuza kayıt noktasında ikna edilmelidir. Burada özellikle muhtarlarımıza ve yerel idarecilerimize büyük iş düşüyor.

Kırsal ve uzak mahallelerden ulaşımla ilgili mevcut handikaplar ortadan kaldırılarak öğrencinin ulaşımı konusu cazip hâle getirilmelidir.

Okul programları ileriye dönük kariyer meslekleri de kapsayacak biçimde düzenlenmeli ve çeşitlendirilmelidir. Böylece ilçe dışından da öğrenci çekilmesi noktasında adımlar atılmalıdır.

Tanıtım faaliyetleri yalnızca ilçe merkezine yönelik yapılmamalı, Altınordu gibi yoğun nüfuslu bölgelerde de tanıtıma yönelik faaliyet yürütülmelidir.” Haber merkezi