Mahallelerde evlere bildiri dağıtımı yaptıklarını belirten Emek Partisi Altınordu İlçe Başkanı Yusuf Kaya, “ Ekonomik ve siyasi krizin yaşandığı süreçte 1 Mayıs, işçi ve emekçilerin seslerini yükselteceği bir mitinge dönüşmesi gerekir. Bu nedenle bu yıl bildirilerimizi evlere dağıtmayı uygun gördük. Zamların olağanlaştırıldığı günümüzde yoksullaşma hızlandı. İşçi ve emekçilere ek zam yapılması gerekirken yoksulluğu artıran uygulamaları görüyoruz.” dedi.

Asgari ücret yenilenmeli

Emeklilerle ve asgari ücretlilerle dalga geçildiğini belirten Kaya, “Bir süredir emeklilerin bayram ikramiyeleri ve asgari ücretin artırılması üzerinden tartışmalar yürütüldü. İktidar her gün farklı görüşler ileri sürdü. Sonuçta emekliler de asgari ücretliler de mağdur edildi. Bu yoksullaştırma politikalarına karşı birlikte mücadele etmek gerekir. 1 Mayıs’a katılımı sağlamak için parti olarak mahallelerde bildiri dağıtımını sürdürüyoruz. Ekonomik, demokratik talepleri dile getirmenin yollarından biri de 1 Mayıs alanlarıdır. Ordu Büyükşehir Belediyesi işçilerin ücretini eksik ödüyor. Bu konuda da tepki sokaklara taşmalıdır.” dedi.

Taleplerimizi dillendirelim

Acil taleplerinin asgari ücretin artırılması ve tüketim mallarına yapılan zamların geri alınmasıdır” diyen Kaya acil talepleri konusunda şunları söyledi: “İşten atmalar ve sendikasız çalışma yasaklansın. Dolaylı vergiler kaldırılsın, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın. Yoksul ve küçük üretici desteklensin. Savaş politikalarından vaz geçilsin, NATO’dan çıkılsın. Seçim barajı sıfırlansın, tek adam yönetimine son verilsin. Kadına yönelik şiddete son verilsin. Parasız eğitim ve sağlık hizmeti verilsin.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi