Avni ve Elvan Mete çiftinin iki çocuğundan biri olan Neriman Elvin Mete, 5 yaşındayken gittiği anaokulundaki kreşte eğitmen Dilek Aktaş Tursun'dan drama dersi almaya başladı. Neriman Elvin, ailesinin de isteği doğrultusunda Tursun'un Altınordu ilçesinde drama eğitimleri verdiği atölyedeki derslere de katıldı.
Mete'nin anlattığı hikayeleri yaratıcı bulan ailesi evde, eğitmeni de derste bunları not aldı, Mete okuma ve yazma öğrenince de kendisi hikayelerini kaleme almaya başladı. Eğitmenin yönlendirmesiyle, bir süre yaratıcı yazarlık derslerine de katılan Mete'nin yazdığı masalları kitapta bir araya getirme kararı alındı.
Mete, yaşıtlarına yönelik yayımlanan "Elvin'in Masal Bahçesi" adlı kitabının ilk imza gününü ise pazar günü bir kafede yapacak.

 

Kitabını babaannesine ithaf etti


İlkokul 4. sınıf öğrencisi Neriman Elvin Mete, aldığı eğitimler sayesinde üç defa sahneye çıkarak tiyatro oynadığını söyledi.
Çok kitap okuduğunu, ailesi ve eğitmeninin kitap yazmaya yönlendirmelerinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Mete, "Okuma yazma bilmediğim anlarda ben söylüyordum onlar yazıyordu. Kafamda bir sürü şey uçuyordu sanki. O kadar çok hayal kuruyordum ki." dedi.
Mete, kitap yazdığı için çok mutlu olduğunu anlatarak, "Çocuklara örnek olacağım. İçerisinde örnek masallarım var. Ben çok mutluyum ama anlatamayacak kadar mutluyum yani bunun tarifi yok." diye konuştu.
Mete, Neriman ismini rahmetli babaannesinden aldığını ve kitabı da ona ithaf ettiğini dile getirdi.

 

"Öz güveni ve becerisi gayet iyi bir çocuk"
 

Eğitmen Dilek Aktaş Tursun, 7 yıldır atölyesinde çocuklara ve yetişkinlere drama, oyunculuk, yazarlık ve diksiyon dersleri verdiğini söyledi.
Elvin ile drama dersi verdiği anaokulunda tanıştığını belirten Tursun, "Elvin'in annesi, kızının yaratıcı drama dersi alması konusunda ısrar etmişti. Ben de yaşının o an için çok küçük olduğunu düşünmüştüm ama hata etmişim. Çünkü atölyeye geldiği zaman anladım ki zaten yetenekli, farkındalığı yüksek, öz güveni ve becerisi gayet iyi bir çocuk. Neticesinde de bu kitap ortaya çıktı." dedi. AA

Editör: Haber Merkezi