Eğitime yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Türkkan, Milletvekilleri Fatih Han Ünal, İhsan Şener ve Mustafa Hamarat'tan, 2015 yatırımları için destek istedi.
Milletvekilleri Fatih Han Ünal, İhsan Şener ve Mustafa Hamarat, Eğitime yapılacak yatırımlar ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşmeler yapacaklarını ve yatırım programında yer almasını sağlayacaklarını söyledi.
AK Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili İhsan Şener, AK Parti hükümetinin göreve başlamasının ardından her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Cumhuriyet tarihinde yapılmayan yatırımların 12 yıl gibi kısa sürede gerçekleştirildiğini belirterek şunları söyledi; "Son 2003 yılından 2012 yılına kadar ilimize 2 bin 273 derslik kazandırıldı. Son 2 yılda ise 939 derslik inşası yapıldı. Toplama baktığımızda 12 yılda 198 okul ve 3 bin 212 derslik yapıldı. Yatırımlar da eğitim kompleksi diyebileceğimiz şekilde spor salonu ve pansiyonlarda yer aldı. Bu yatırımlar 350 Milyon liraya mal oldu. Yatırımların sürmesini sağlayarak Ordu'da ikili eğitimin son bulmasını arzu ediyoruz."dedi.


ACİL YATIRIMLAR BAKAN İLE GÖRÜŞÜLECEK



2015 yılı yatırım programında yer almasını arzu ettikleri eğitim yatırımları ile ilgili Ordu Milletvekilleri olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşeceklerini ifade eden Şener, "Milli Eğitim Müdürlüğümüz 2015 yılında acil olarak bazı eğitim yatırımlarının programa alınmasını arzu ediyor. 250 derslik, pansiyonlar ve spor salonlarının yer alacağı eğitim yatırımları ile ilgili görüşmelerimiz olacak. Ordu'nun eğitim alt yapısında eksiklikleri gidermek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."diye konuştu.


824 DERSLİK, PANSİYON VE SPOR SALONU YAPILACAK



2015 ile 2017 yılları arasındaki yatırımlar ile ilgili bilgi veren Şener, "Tüm ilçelerimizin eğitim sorunlarını ortadan kaldırmak en büyük isteğimiz. Bunun için önümüzdeki 2 yıl süresinde 43 yeni okul yaptırmak suretiyle 824 yeni derslik eğitime kazandırmak istiyoruz. Bunun yanında Pansiyonlar ve kapalı spor salonları da eğitim kompleksi içinde yer alıyor."


EN BÜYÜK SIKINTI ARAZİ SORUNU



Ordu'da her yatırımda olduğu gibi okul yapımında da arazi sıkıntısı yaşandığını anlatan Şener, "12 yıl da yapılan okullar karşılığında kamulaştırma bedeli olarak 13 Milyon lira'nın üzerinde yer sahiplerine ödeme yapıldı. Önümüzdeki yıllarda hazırlanan projelere göre yine 14 Milyon lira gibi bir kamulaştırma bedeli karşımıza çıkıyor. 10 okul yapacağımız parayı kamulaştırmaya harcıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz."diye konuştu.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi