Adıgüzel yaptığı açıklamada şunları ifade etti: “Altınordu Durugöl Ortaokulu 1200 ün üzerinde öğrenci, 50 personel, 38 derslik, 8 koridor ve 10 tuvaleti olan bir okul. Her sınıfta 30'un üzerinde öğrenci.  Ve bu okul tek bir kadın hizmetliyle açıldı.

Pandemi döneminde, hijyenin en üst düzeyde olması lazım bir dönemde bu kabul edilebilir mi? Tuvalet kapı kolları, musluk başları, trabzanlar hep öğrencilerin el teması olan bölgeler. Bu kadar koridor, sınıf. Öğretmenler aşılansın tamam. Ama sen milli eğitim olarak görevini yapıyor musun? Biz yıllardır önerge verdik, geçmiş milli eğitim bakanına bizzat ifade ettik. Her okula sağlık görevlisi istihdam edin dedik, yapılmadı. Bari yeterli hizmetli görevlendirin. 1250 kişiye tek bir kadın hizmetli. Ona da yazık, bu kadar öğrenci ile öğretmene de..

Bir diğer şikayet de yeterli düz lise ayrılmadığından dersliklerin düz liselerde kalabalık olması.

İmam hatip liselerine göre daha fazla tercih edilen düz liseler için yeterli okul ve derslik dönüşümü yapılmadığından, imam hatip liselerinde sınıflarda 20 ve altında öğrenci varken dğz liselerde 40'a kadar çıkıyor. Eğitimde tercih özgürlüğünü ve fırsat eşitliğini sağlayacak isek hükümetin siyasi zorlamaları ile değil, ailelerin tercihleri de dikkate alınarak akılcı, çağdaş ve bilimsel ölçütlere göre eğitim planlaması yapılmalıdır.” Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi