Açılış programında konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ünye’yi sadece Karadeniz’in değil dünyanın en yerleşim yerlerinden biri haline getirmek istediklerini söyledi.

Ünye’de birçok alandaki soruna neşter vurulduğunu belirten Başkan Güler, “Bakanlığımız döneminde doğalgazı getirdik içme suyunu yaptık. Ünye harikulade bir hale geldi. Belediye başkanı olup göreve geldiğimde baktım ki burası 40 yıldır çöple iç içe yaşıyordu. Bu çirkin görüntüyü anında kapatalım dedik ve 40 yıllık sorunu çözdük. Ünye limanı 30 senedir tek geminin yanaştığı 150 metrelik rıhtıma sahip bir yerdi. Diğer gemiler açıkta sıra bekliyordu. Rıhtımı 230 metreye çıkardık. Şimdi 3 gemi birden yaklaşıyor. Bu Ünye’ye ekonomik bir zenginlik kazandıracak” dedi.

Ünye’ye Büyükşehir Belediyesi olarak 150 milyon TL yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Güler, “Ünye’de çimento fabrikası meselesi var. Geçtiğimiz günlerde Savunma Bakanımızla görüştüm. Burada borlu çimento üretmek üzere çalışmalar yapıyoruz. Bakanlığım zamanında bentonit madeni çıkarmıştık. Bentonit buranın çok büyük zenginliği. Bunun şimdi endüstriyel olarak kullanılmasını sağlıyoruz ki bu da geçim demek aynı zamanda iş demek. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak Ünye’ye 150 milyon TL yatırım yaptık. Bu çok önemli bir rakam Ünye’ye feda olsun. Çalışmaları daha da artırarak hizmetinize sunmak istiyoruz.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi