Sosyal ve kültürel birçok alanda halkla bütünleşen Büyükşehir Belediyesi, Ordu genelinde yapılan etkinliklerle idrak edilen “Aşure Günü’nde geleneksel hale gelen aşure dağıtımını bu sene de gerçekleştirdi. Özenle hazırlanıp paketlenen aşureler, 19 ilçede açılan stantlarda vatandaşlara ikram edildi.

  

Muharrem ayının tarihte insanlık adına çok önemli dönüm noktalarını ihtiva eden ve İslam dininde önem atfedilen müstesna zamanlardan olduğunu vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, “Birçok farklı besinin karışımıyla hazırlanan ve bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünü hatırlatan aşurenin bu anlamı, ülkemiz ve milletimizin birlik ve beraberliğe daha da ihtiyaç duyduğu bugünlerde daha bir önem arz ediyor. Vatandaşımıza ikram ettiğimiz aşurenin paylaşmaya ve hoşgörüye, birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

19 ilçede yapılan aşure dağıtımına ilgi gösteren vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin kültürümüzde önemli bir yeri olan aşurenin ikramını il geneline yaymış olmasından dolayı duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi