Normal sezonda aldığı başarılı sezon sonrasında Eleme Grubu'na katılan Ordu İEF Açı Koleji, Eleme Grubu öncesinde tecrübeli transferler yapmıştı. Final etabına kalmak adına işini şansa bırakmak istemeyen Ordu Açı Koleji, 4 tecrübeli isimle anlaşırken hedefini tutturarak Final Grubu'na katılmayı başarmıştı.
Sezona Kadınlar Basketbol'unun en üst ligi takımlarından Bornova Beckerspor ile başlayan Mürevvet Menderes, Eleme Grubu öncesinde Ordu İEF Açı Koleji'ne katılmıştı. Takıma sonradan katılan tecrübeli oyuncu, Fethiye'de düzenlenecek 6'lı finaller öncesinde sorularımıza içtenlikle cevap verdi.

Final maçları öncesinde sana dönelim. Sezona Bornova Becker ile başladın ancak sonra sürpriz bir kararla Açı Koleji ile anlaştın. Gelmeden önceki hissettiklerinle şimdi düşündüklerin arasında ne kadar fark var ?

Buraya transfer olmalarımı istediklerinde Açı Koleji takımı ile ilgili çok iyi şeyler duymuştum. Genç ve istekli bir takım olduklarını söylediler. Ben gençlerle oynamanın her zaman avantajlı olduğunu düşünüyorum. Buraya gelmekle doğru yaptığıma inanıyorum. Final Grubu'na kaldık. Zaten öncelikli hedefimiz buydu. Takım çok iyi hava yakaladı. Gençlerin enerjisi bizi her zaman yukarılara çekiyor. 1.Lig'e aç bir takımız.

Ordu İEF Açı Koleji'nin Final Grubu'ndaki şansını nasıl değerlendiriyorsun ? Eğer çıkarsanız 1.Lig'de nasıl bir Açı Koleji olacak ?

Her sezon kendi içerisinde farklı bir kombinasyon oluşturuyor. Her maç bile kendi içerisinde farklı duygular oluşturuyor. Biz 1.Lig'e çıkmak istiyoruz. Çıktıktan sonra ona göre planlama yapılacağına inanıyorum. Ordu'da basketbolu seven bir kitle var. Basketbolun yanında olduğunuz sürece her zaman üst seviyelere çıkabilme ihtimaliniz var. 1.Lig'e çıktığımızda ise buradaki seyircilerle iyi işler yapılacağına inanıyorum.

Fethiye'deki turnuva öncesinde taraftarlara ne söylemek istersin ?

Gönül ister ki taraftarlarımız bizimle birlikte Fethiye'de olsun ancak biliyorum ki orda da bizi destekleyenler olacak. Ordu'daki her maçımızı onların varlığıyla kazandık. Biz biliyorduk ki onlarla birlikte kazanmamız bizi daha güçlü yapıyor. Bizim yükselişimiz devam ediyor. Takım olarak zirveyi de final maçlarında göreceğiz.
ORDU YORUM / SAMET KARADAĞ / ÖZEL
Editör: Haber Merkezi